1 Op de 15 mensen in Nederland is slachtoffer van huiselijk geweld. Zoveel als het voorkomt, zo weinig wordt er over gesproken. Online is huiselijk geweld onzichtbaar. Een onderwerp dat je niet zo snel deelt. En dat willen we veranderen. Help mee. Laat zien dat jouw vrienden hun geheim met je mogen delen. Samen kunnen we huiselijk geweld stoppen.

Waarom deze campagne

Huiselijk geweld komt overal voor. Zo veel als het voorkomt, zo weinig wordt er over gesproken. Het is een onderwerp dat je niet snel deelt. Zelfs niet met goede vrienden. Dierbaren wil je beschermen. Dat kan door altijd op elkaar te blijven letten. Vrienden kunnen signalen oppikken die erop duiden dat er iets niet in de haak is. In actie komen bij vermoedens. Een goede vriend zegt: je kunt bij me terecht.
Met deze campagne willen we iedereen de mogelijkheid geven dit te delen: houd huiselijk geweld niet voor je. Je mag er met mij over praten.

De Vrouwenopvang helpt mensen veiligheid te creƫren. Voor zichzelf en voor elkaar. De Vrouwenopvang maakt huiselijk geweld zichtbaar. We vragen iedereen mee te helpen in deze strijd. Want, huiselijk geweld moet stoppen.